2017. szeptember 7., csütörtök

Gondolatok az iskolakezdéshez

A radioban aszondja a reklam,hogy jajdej draga az iskolakezdes es meg ruhakat nem is vettek es hat a gyerek mindent kinott tavalyrol...

Errol eszembe jutott,hogy nem ertem en ezt.

Amennyiben a gyerek nem elsős,ugy azert lehet tudni,mi kell szeptemberre. Nem hiszem el,hogy augusztusban nem lehet ezt-azt megvenni, szeptemberben meg a masik felet.
- Mi az istennek kell a kolykoket nyolcvanfele szakkorre iratni? Van olyan diak az evfolyamomon,aki reggel nyolctol-delutan otig folyamatosan oran van. 9 eves. Es utana meg lecket kell irnia.
- Sorra jelennek meg a cikkek,hogy jaj jaj szegeny gyerekek, de tul van terhelve jaj jaj. Mert a tanarok... Hat nem mi kuldjuk oket ezer helyre es nem mi erunk oda ertuk ot utan (tudom dolgozik..) de az a gyerek,aki ot utan megy haza,mar hamarabb bent van,mint en.
- Ha en tanitokent azt mondom,hogy otthon mar nem kell tanulni, minek nyuzzak azt a szerencsetlent tovabb?

Illetve a magantanitas soran jutott eszembe mar tobbszor is,amikor idopontot egyeztettem a szulokkel,hogy el kellene donteni, hogy a gyereket sportolonak vagy jo tanulonak szanjak. Nincs annal rosszabb,mint amikor edzes utan,este hetkor meg velem matekozna. Nem is vallalok mar ilyet, az utolso idopont a tanitasra az este hat. Utana mar este van.

Rohadt hosszu hetunk volt...

7 megjegyzés:

Elf írta...

A szulok a sajat meg nem valositott almaikat toszkoljak ra a gyerekre.
A szulok sokat dolgoznak, kell az elfoglaltsag a gyereknek.
Mas is jar, o nem akar lemaradni.
Valassz

dorw írta...

és ne hagyjuk ki, hogy FEJLESZTÉÉÉÉS! mer' olyan nincs, hogy egy gyerek nem úgy fejlődik, mint ahogy a nagykönyvben le van írva! de nem ám!

dorw írta...

áprilisban vettük meg az iskolatáskát (akció akciója volt :D ) és utána minden hónapban sok mást, de még így is sok pénzre jön ki a vége, ha igyekszel minőségi - és itt messze nem a faber castell szintre gondolok - és jól használható dolgokat venni.

mondjuk a gyerek az ember legrosszabb befektetése, ezt minden közgazdász megmondja. :D

Csillagvirág írta...

Dorw: ezert irtam,hogyha nem elsos. Szvsz az elsos gyerek kerul a legtobbe,ha nincs kitol orokolni. De egy másodikosnak mar nem kell egy csomó mindent megvenni.
Nomeg azt is tudni szokta szerintem az ember,hogy a kolyok mit nott ki a tavalyi cuccok kozul.

Elf írta...

Ez az utolso nem feltetlen igaz. Mmint nem tudod elore mekkorat kell venni. Sot. Nem is lehet csak idenyruhat venni.

Unknown írta...

A sport/tanulás kérdés am azért is nehéz, mert ha bármilyen egyesülethez íratod be bármit sportolni a gyereket, akkor ott nem az a lényeg, hogy szeresse meg a sportot, és csinálja, amennyi ideje-urambocsá _kedve_ van hozzá. Ha nem jár minimum heti 3x, akkor kinézik és csesztetik a gyereket, csapattársak-edzők egyaránt, hogy miazhogy nem akar élsportolni, versenyezni. És akkor ott vagy úgy döntesz, hogy a gyerek szereti, jót tesz neki, akkor oké, járjon heti 4x, ami nyilván a tanulás rovására megy, de, hogy ne menjen ezért előtte/utána szervezel mást. Vagy azt mondod, hogy fuck this shit és kiveszed a gyereket az egyesületből és gondolkodsz, hogy most akkor mi a halált fog mozogni.

Csillagvirág írta...

Nati: Többek között ezért hagytam abba az íjászatot, már egészen az elején. Mert nem akarták elhinni nekem sehol, hogy én csak meg akarok tanulni jól lőni, nem akarok versenyekre járni, de ahhoz, hogy megtanuljam, kell egy kvázi edző.