2016. december 7., szerda

Tulspilazva

Biztos en vagyok a gyoker, de csak szerintem van tullihegve ez a gyerek tema?
Olvasgatom itt ismeros anyukak posztjait meg a hozzaszolasokat, es te jo ur isten!
Nem tudom melyik a veszelyesebb, az,amelyik szerint a GYERMEK AZ AJANDEK!! Es csoda es mertakineknincsenaznemtudja... Es nyugodjmeg jolvanazugy!
Vagy az,amelyik a hulyesegeivel agyon paraztatja a masik anyukat. Komolyan nem tudom.
Erosen gondolkodom rajta,hogyha kolkunk lesz,lejovok a facerol egy idore,mert a vegen meg en is ilyen idegronccsa valok, es allandoan azon fogok porogni,hogy mindentjolcsinalok?mindenrendbenvan?
Igen tudom,hogy anyaink idejeben erre a jatszoter adta a terepet, illetve hogy ok is halalra izgultak magukat es hogy az se jo,ha valaki begubodzik.
Nehez ugy ez.

Nem olyan regen volt egy hossszuuuuuu vita Artemisz egyik megosztasa alatt a "miert nem szulnek a nok" temakorben,es nehany olyan sotet hozzaszolast olvastam ott,hogy azt hittem agyam eldobom. Es nem csak ferfiaktol,hanem noktol is. Csoda,hogy kiatkozva nem lettunk,mi gyerektelenek.

Kicsit ugy erzem (nem..nagyon ugy erzem) hogy ez az egesz csaladalapitos, gyerekszulos tema nagyon tul van lihegve. Mindenki,mindenki meheben kutat es mindenki mindent ezerszer jobban tud,akkor is ha 30 eve volt kisbabaja es kb.fogalma sincsen a mai viszonyokrol. Imadom,amikor az ilyenek szolnak be.:)
Merthat okisfelneveltek minket kis fizubol.

Jahm... Csak az a kis fizu nem azt jelentette,hogy honap vegen csak ures kenyer jut az asztalra. Meg ilyenkor amugy elgondolkodom,hogy ezek a hihetetlen okos nok, komolyan azt kivanjak a most szuleto gyerekeknek,hogy ugyanugy nelkulozzenek,ahogy esetleg nekunk kellett? Es most tenyleg alap dolgokrol beszelek,mint a minosegi etel meg a minosegi tisztalkodo szerek,pelenka,ilyesmik. Hogy a mi kolykeink is tagra nyilt szemmel nezzek a narancsot?
Mert hat,vessenek meg a nagy oregek,de en az en kolykeimnek szeretnem megadni,hogy egy osztalykirandulas,ami "csak" 5000 forint, ne alom legyen, es hogy ne a legszarabb pelus ovja a popsijat es ne a TG szappannal mosakodjon esatobbi. Arrol mar nem is szolva,hogy futott,meleg lakasban legyen a telen (es nem 17 fokosban,mert sporolunk a futesen!) esetleg jatekai,konyvei is legyenek.
Aztan gondolkodni szoktam az anyukakon es apukakon is,hogy milyen rohadt nagy tehet lehet a millionyi hulye kis elvarasnak megfelelni,amit a rokonok/baratok/kollegak/tarsadalom tamaszt felejuk,mert hat azt mindenki tudja,hogy milyen A JO szulo.
En csak a kolykeimnek akarok.majd jo szuleje lenni, ha oket boldognak es kiegyensulyozottnak latom,olyannak,akik bizalommal jonnek hozzam,ha baj van,akkor valamit mar jol csinaltunk.

1 megjegyzés:

napraforgoo írta...

A facebook veszélyes terep, főleg a mindenféle babás csoportok, de csak annak, aki maga is labilis, nem biztos a dolgában, nem megfelelő a családi támogatás. Én is néha belefutok érdekes dolgokba, tágra nyílt szemmel olvasom hogy ezeket komolyan leírják anyukák egymásnak... De téged nem féltelek, mert te is tudod, és elhiszed magadról hogy képes vagy felnevelni egy gyereket, és megadni neki amire szüksége van. Innentől meg pont leszarhatod amiket mások unalmukban összeírkálnak. :)