2019. augusztus 12., hétfő

Egy cikk margójára

Mivel sok ismerős kommentelt hozzá, feldobott egy cikket a face, amiben egy anyuka kiborult,hogy elfáradt abban,hogy a szünetben szórakoztassa a gyerekeit.
Nem mondom,hogy nincs létjogosultsága, mert hogyne lenne, borzasztóan nehéz lehet 0-24ben szolgálatban lenni, de..

De az jutott eszembe,hogy a hiba ott lehet,hogy szórakoztatni kell a gyerekeket. Hogy az nem működik,hogy ŐK találnak ki maguknak valami játékot, hogy ők találják ki,mit csináljanak aznap. Ha valakinek van tesója én nem tudom hogy lehet untakozni, hát ha más nem, a tesómmal való kicseszés is program.

Azt gondolom,hogy ahogy nőnek a gyerekek, megtaníthatóak arra,hogy elfoglalják saját magukat. Mert nyilván egy 2-3-4, évesnek, még nagyon sok irányított játék kell, de ahogy idősödik,úgy kell egyre kevesebb.

Illetve be lehet őket vonni egészen kicsi kortól a házimunkába, a főzésbe, és akkor az sem olyan nagy teher. Egy 4 éves már el tudja rakni a ruháit a helyére, tud panírozni, kivinni a szemetet, még porszívózni is.  Egy nagyobbra rá lehet hagyni pár percre, hogy kevergesse a tésztát. Lehet segíteni a krumplupucolásban is.
Persze az elején ezekkel még inkább hátráltatnak,mint segítenek.

Biztosan én is el fogok fáradni a nyáriszünetekben, és biztos nagyon nehéz lesz, de azért majd igyekszem úgy nevelgetni a gyerekeimet,hogy ne én legyek az egyetlen szórakoztató központ az életükben.

Nincsenek megjegyzések: