2017. június 30., péntek

Speciális étkezés

Felugrott facen egy oldal,ami ugy hogy hirdeti magat,hogy osszegyujtotte a specko etkezest biztosito helyeket.
Nagy orommel kattintottam ra,hogy na, vegre valami.
15 helybol 3 volt GM a tobbi leginkább vega meg vegán, és akkor az LM meg a tobbi sepcko elő sem jött.
Kicsi dühös lettem. Mert tovabbra is azt tartom, és ezért lehet engem utálni, hogy a vegaság és a vegánság elsősorban választás kérdése. De a GM, LM, IR és egyéb allergia vagy érzékenység nem az. Mi kvazi meghalhatunk ha olyan ételt eszünk,amiben van valami,ami nekünk nem jó. Egy vega nem fog hányni-fosni, nem kap allergiás rohamot és nem lesz tele kiütéssel,ha véletlenül azzal a késsel szelik a kajájàt,míg egy GM igen.

Uh, na most már kevésbé vagyok dühös.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kapom én is az ízelítőt ebből az őrületből, szóval most nem csak meg tudlak érteni, de teljesen egyet is tudok érteni. Az Úr nagyobb dicsőségére (ki az ő Bölcsességében a gazdagnak étket, a szegénynek étvágyat adott, ahogy Sándor György bírta összefoglalni) purinmentes(ebb) diétát kellene tartanom. No már most, rendes helyeken ugye fel kell tüntetni még azt is, ha tengeri herkentyű vagy szója van a táplálékban, és az amúgy is rendszerint eleget csicskáztatott pincérnek illik fejből vágnia, hogy a Saltinbocca alla Romana tartalmaz-e a szabály szerint felsorolt huszonakárhány allergénből bármit is. De azt nem tudja, hogy milyen purin-tartalma van, és ezzel nincs egyedül. A Jól Tájékozott és Segítőkész Polgártárs meg elirányít az állateledeleshez mert ott látta kiírva (az, hogy a Purina más, nem zavarja, főleg, hogy gőze sincs róla). Igaz, nem halok meg egy kis purintól, és még csak meg sem hajt. Csak a lábfej ízületeiben okoz elviselhetetlen fájdalmat és maradandó ízületi károsodást. Magánügy.

Van az a jelenet a Kalózok című Roman Polanski filmben, amikor Walter Matthau mint Thomas Barthelemew Redd kapitány, alias a Vörös Kalóz úgy veszi rá együttműködésre Maracaibo kormányzóját, hogy tekergetni kezdi annak belobbant nagylábujját. A kormányzó ugyanis köszvényes: purin lerakódás kínozza az ujjtő ízületét. Jelzem, a film hiteles! ;)