2017. július 17., hétfő

San Mamete krónikák IV-V

Tegnap nem írtam,mert nem nagyon csináltunk semmit. Majdnem délig aludtam, délután átbattyogtunk,megint az autók mellett... Cimába,ami a szomszéd falucska tőlünk balra, ha szemben állunk a tóval.
De persze semmi sem volt nyitva,viszont hazafele megtaláltuk a gyalogutat a két falu között.
Ma 10körül indultunk,átsétáltunk Cimába,mert ott van kávézó, (csak majdnem egy óra átérni). Megkávéztunk és ameddig a buszra vártunk, összeismerkedtünk egy török lánnyal,aki ide házasodott Menaggioba, és töri az olaszt. Be is jelölt facen:)
Mi Porlezzában leszálltunk a buszról és egy csomót sétáltunk. Találtam hattyútollakat ajándékba (Mametében nem volt, de ezek a hatyvak az egész tavat uralják), meg ettünk fagyit,meg egy eldugott kis kávézóban anya evett foccacciàt, meg szép volt a minden. Hazafele Cimáig mentünk a busszal, mert azt hittük nyitva lesz a bolt és tudok venni gyümölcslét, de nem volt. Viszont ameddig vártuk,hátha kinyit (félre olvastuk a kiírást) addig térdig bementem a tóba és találtam Tündének követ. Rettentően sajnálom,hogy nem tudtunk fürdeni. Olyan jó lett volna. Viszont jól leégett az arcom és a karom.
Hazafele megint sétáltunk Cimából.
Holnap irány Lugánó. Ott fogunk reggelizni, kávézni és nagyon jó lenne találni Valsoldás hűtőmágnest. Aztán Milánó, ahol elmegyünk a Dómhoz meg kicsit mászkálunk, bár ezután a csend után,ami itt van, fura lesz.
Aztán haza holnapután.

2 megjegyzés:

mogyocska írta...

https://ghufaq.wordpress.com/2013/12/09/magyarorszagi-offline-turaterkep-androidra/

ez offline turistatérkép, de meg kell nézni, lehet-e hozzá letölteni az olasz hálózatot is. GPS-szel elégjó.

Elf írta...

Kaviiiiiics kösziiiii