2015. március 27., péntek

Mammina

Ezt a szot hasznaljak az olaszok azokra a pasikra akik 30 evesen is otthon laknak es anyuka korbeugralja oket es nem tudnak felelosseget vallalni a tetteikert, donteseikert,semmiert. Ultunk ma a kolleganoimmel az udvaron es arrol beszelgettunk, hogy mi a baj a mai ferfiakkal. Majdnem egyszerre vagtuk ra az egyik kolleganovel, hogy az hogy az anyjuk (es az apjuk is) elbaszta oket. Hogy ilyen kis mamminakat nev
neveltek beloluk. Mert lassuk be eleg keves normalis felnott ferfi van, ami szvsz gaz. Nem kapnak normalis peldat es nem tudnak boldogulni sem egyedul es 30 korul is ugy viselkednek, mint egy kamasz. Ami valahol szvsz eleg gaz. Biztos en vagyok valami csodabogar, de pasikent tuti vercikinek tartanam ha anyam mosna es fozne ram, ha kepes lennek amugy fenntartani magam. Oke, nokent is. Mert mas az ha azert lakik valaki otthon, mert anyagilag igy tudja megoldani, es mas amikor kenyelembol.
Es ezt valahol a szulok rontjak el. Illetve talan mar a nagyszuleink is elrontottak. Vajon ez mindig igy volt? Meg azt hiszem, errol mintha olvastam is volna, hianyzik az ugymond felnotte avatas ritualeja is. Elvileg az erettsegi ez lehetne, gyakorlatilag azzal sem sok valtozik. Meg persze az elvarasok sem teljesen egyertelmuek. Egyszer gyerekem lesz, vessen meg erte aki szerint az nem jo, de ha fiu, akkor minden erommel azon leszek h ne legyen mammina.

Nincsenek megjegyzések: